Boekhoudpakket

De voordelen van een zijn zo ingeburgerd dat we er bijna nooit meer bij stilstaan.  Kunt u het zich vandaag voorstellen dat het nog niet zo heel lang geleden is sinds elk bedrijf zijn boekhouding enkel op papier bijhield? Minder fouten, snellere verwerking en meer flexibiliteit zijn zonder enige twijfel de belangrijkste, maar zeker niet de enige troeven van een goed boekhoudprogramma. Een performant geeft u eveneens de mogelijkheid om een beter overzicht te krijgen op de evolutie van uw onderneming – of vzw – en eenvoudiger te communiceren met externe consultants. Wellicht laat een boekhoudprogramma u zelfs toe om taken die u anders zou moeten outsourcen, zelf te doen. Wie een goed eenvoudig boekhoudprogramma zoekt, kan zowat overal terecht. Vergeet ook niet dat tegenwoordig een online zeer in de mode is. Zoveel mogelijkheden hebben is natuurlijk een ware rijkdom, maar het maakt de keuze er zeker niet makkelijker op. We geven u een paar nuttige tips om door de bomen het bos weer te zien…

Eenvoudig

Als u een eenvoudig zoekt, is er keuze genoeg op de markt – ook een voor mac – die geen grote investering vereist. Zeker wanneer u weinig kennis van boekhouding hebt, kan dit een interessante keus zijn. Boekhoudsoftware die veel meer functies bevat dan u nodig hebt, brengt heel wat verborgen kosten met zich mee (bijvoorbeeld aan opleiding). Dus waarom zou u meer betalen voor iets wat u niet nodig hebt? Al stelt u zichzelf dan best ook eens de vraag of u het nooit nodig zult hebben. De kans is niet denkbeeldig dat u, naarmate uw onderneming groeit, behoefte krijgt aan meer functionaliteiten. Het zou jammer zijn als u op dat moment vastzit aan een boekhoudprogramma dat niet kan worden geüpdatet. Bij de keuze van een voor eenmanszaak is het belangrijk een goed evenwicht te vinden tussen een lage initiële investering en toch het nodige groeipotentieel. Ook in het geval van een voor vereniging is het belangrijk de investering ten opzichte van het gebruik af te wegen.
Wat gebeurt er als uw accounting software niet doet wat u verwacht? Of als u niet weet hoe u al de mogelijkheden waarvoor u hebt betaald eruit kunt halen? Wie kunt u dan bellen? Bij de grotere softwareleveranciers kunt u meestal rekenen op uitgebreide supportmogelijkheden, bij de kleinere is dat niet altijd zo evident. Hou hier ook rekening mee wanneer u prijzen vergelijkt! Een goedkoop of zelfs gratis boekhoudprogramma kan bijvoorbeeld vaak samengaan met een duur onderhoudscontract.
Op zoek naar een passend boekhoudprogramma? Langs deze weg kunt u GRATIS tot drie offertes aanvragen bij verschillende leveranciers. Doe het vandaag nog en krijg een antwoord binnen de 48 uur!

Goedkoop

Een goedkoop kan een oplossing zijn voor een eenvoudige boekhouding, bijvoorbeeld van een eenmanszaak. Dit kan door gebruik te maken van freeware of een eenvoudige boekhouding in excel.

Boekhoudsoftware

Voor advies over de juiste keuze van boekhoudsoftware eventueel in combinatie met facturatiesoftware kunt u te rade gaan bij … uw boekhouder. Als u bijvoorbeeld regelmatig data naar hem stuurt, kan het handig zijn om te beschikken over een boekhoudprogramma dat compatibel is met het zijne. Wanneer uw boekhouder bijvoorbeeld gebruik maakt van een bob boekhoudprogramma, vindt hij het wellicht makkelijker wanneer zijn klanten hetzelfde doen. Toch is het hiermee ook opletten geblazen. Wellicht maakt uw boekhouder gebruik van een pakket dat bedoeld is voor professionelen en heel wat functies bevat die voor u onnodig zijn. Heel wat boekhouders verkopen ook zelf software, zodat hun advies misschien niet objectief is. Onthoud in ieder geval dat het niet altijd noodzakelijk is om over hetzelfde boekhoudprogramma te beschikken om vlot gegevens uit te kunnen wisselen.
Aarzel niet langer en vraag vandaag uw offertes aan!

Tags: , , , , , , , ,

Relative artikelen

B2B infos

Comments are closed.

Get free multiple quotes for adapted suppliers within 48h